Jelenlegi hely

Láng Hugó Matematikaverseny

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola meghirdeti Fejér megyében a II. Láng Hugó Matematikaversenyt az ötödik és hatodik osztályos tanulók számára.

A verseny célja: A matematika népszerűsítése, valamint a matematikai tehetséggondozás. A versennyel lehetőséget kívánunk biztosítani a matematika iránt érdeklődő 5., illetve 6. osztályos tanulók számára, hogy összemérhessék tudásukat. Másrészt, iskolánk egykori kiváló tanárának, Láng Hugó Tanár Úrnak is szeretnénk emléket állítani.

A verseny rendszere: A verseny egyfordulós, amelyen az ötödikesek és a hatodikosok külön feladatsort oldanak meg 60 perc alatt. A feladatok megoldásához csak íróeszközt, körzőt és vonalzót használhatnak. A verseny ideje alatt a kísérőtanárok tudományos témájú előadást hallgathatnak meg diákjaink közreműködésével. A verseny után – mialatt a javítás folyik – a versenyzők különféle természettudományi bemutatókon és játékos foglalkozásokon vehetnek részt. Többek között láthatnak robotika bemutatót és érdekes fizikai kísérleteket; kipróbálhatnak logikai-stratégiai társasjátékokat, ördöglakatokat; vagy éppen saját részre el is készíthetnek egy ördöglakatot. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek egy hasznos és komoly, de egyúttal szórakoztató délutánt tölthessenek el. Végül késő délután az eredményhirdetésre is sor kerül.

A verseny időpontja: 2017. december 8. (péntek) 14 óra

A verseny helyszíne: Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Székesfehérvár, Budai út 7.

Nevezési határidő: 2017. december 1. (péntek)

Nevezési díj: nincs

Nevezés: Kizárólag elektronikus úton: langhugo.mat@gmail.com

Sok szeretettel várjuk iskolájuk versenyzőit! 

A 2016-os év feladatai:

tehetseg.hu