Jelenlegi hely

Angol nyelvi tábor Városlődön

Az Arany János Tehetséggondozó Programban tanulók számára szervezett táborról így számol be Koleszár Anikó és Sósfalvi Noémi:

„Iskolánk - az Arany János Tehetséggondozó Program keretein belül – idén nyáron is megszervezte a most már hagyományosnak mondható 6 napos angol nyelvi tábort. A helyszín Városlőd, egy Veszprémtől nem messze fekvő kis falu. Az erdő közepén elhelyezkedő táborban nagyon családias környezetben fejleszthetjük beszédkészségünket, szókincsünket illetve hallóértésünket, ami különösen nyelvvizsga, illetve érettségi előtti nyáron nagyon hasznos.

Napi három 90 perces tanóra van, ebből 2 délelőtt és egy 1 délután. A négy nap alatt 4 témát veszünk át sokféle szempontból. Az órákat 3 tanár tartja: két telekis tanár, akik a hallgatási, illetve az értő olvasási órákat felváltva tartják és egy Nagy-Britanniából érkezett tanár, Lucy, aki a beszélgetős órákat tartja. Iskolánkból idén Zsadon Zsófia és Béresné Rodler Krisztina tanárnők kísértek el minket.

A diákok egy szintfelmérő teszt megírása után 3 csoportban dolgoznak. A teljes létszám maximum 15 fő szokott lenni, így a kis létszámú csoportokban nagyon hatékonyan tudunk dolgozni. Az órák során sok mindent megtudunk egymásról, és új barátságok is születnek.

A tanárok délutánonként is szívesen beszélgetnek angolul, vagy ha kérdésünk van, az órákon kívül is szívesen segítenek. Eleinte furcsa volt egymás között angolul beszélni, de hamar belejöttünk, és a végén már a konyhás nénikhez is majdnem angolul szóltunk.

A kis létszámnak köszönhetően igazán családias, barátságos légkör alakulhat ki, persze ez a résztvevőktől függ igazán, hisz a tanárok a szívüket-lelküket kiteszik. Délutánonként különböző feladatokkal, játékokkal készülnek, melyek feldobják a hangulatot, és pillanatok alatt elrepül az idő. Idén volt pl. árverés, kvíz, kincskereső játék…, s este mindig egy közös filmnézéssel zártuk le a napot.

Reggelit és ebédet a táborban levő menzán kapunk. Nagyon finom és megfelelő mennyiségű (és a konyhás nénik is aranyosak). A közelben van egy bolt, ahol vacsorára tudunk vásárolni.

A táborban a tanulás mellett sportolásra is van lehetőség (kosárlabda, ping-pong…)

Mindketten kétszer voltunk már a táborban, és mindkét alkalommal nagyon jól éreztük magunkat. A hét során rengeteget nevettünk, és közben angoltudásunk is sokat fejlődött. Nagyon hasznosnak tartjuk a tábort, hisz nem az iskolapadban ülve tanulunk, hanem játékosan. Érezhetően fejlődött a beszédkészségünk, s sokat segített a tábor a nyelvvizsgára illetve érettségire való készülésben. Mindenkit csak buzdítani tudunk, hogy próbálja ki.”

tehetseg.hu